Неодмінною умовою розвитку підприємств готельно-ресторанного та туристичного бізнесу є їх ефективне функціонування, яке повністю залежить від умілого управління цими підприємствами.
Термін адміністрування означає професійну діяльність менеджерів організації або державних службовців, що спрямована на втілення в життя рішень керівництва, тобто реалізація поставлених задач і пошук оптимальних шляхів їх вирішення. Адміністрування є одним з багатьох інструментів менеджменту, що дозволяють організації готельно-ресторанної та туристичної сфери досягати поставлених цілей найбільш ефективним способом.
Метою вивчення дисципліни є формування у студентів знань та вмінь з розробки стратегії підприємств готельно-ресторанного та туристичного комплексу, а також управління їх функціонуванням.
Завдання вивчення дисципліни:
• формування знань щодо особливостей менеджменту підприємств готельно-ресторанного та туристичного бізнесу;
• засвоєння принципів та підходів до створення сучасних підприємств готельно-ресторанного та туристичного бізнесу;
• оволодіння сучасним досвідом управління підприємствами готельно-ресторанного та туристичного бізнесу;
• опанування способів прийняття управлінських рішень, адекватних вимогам ринку готельно-ресторанних та туристичних послуг;
• набуття навичок ефективного управління підприємствами готельно-ресторанного та туристичного комплексу для підвищення їх прибутковості;
• навчитися застосовувати сучасні інноваційні й інформаційні технології в управлінні підприємствами готельно-ресторанного та туристичного бізнесу.
Даний курс складається із системи тем, тестового контролю, питань для підсумкового контролю, тощо.
Перед початком вивчення тем дисципліни рекомендуємо ознайомитися з роздiлом «Рекомендації слухачу».
Бажаємо успіху у вивченні дисципліни «Адміністрування готельно-ресторанного та туристичного бізнесу»!