Предметом вивчення навчальної дисципліни «Товарознавство непродовольчих товарів» є показники якості та методи їх визначення, закономірності появи дефектів, специфічних для кожної групи товарів, та способи їх усунення, методи зберігання товарів.
Основною метою дисципліни «Теоретичні основи товарознавства» є вивчення студентами основних складових, що формують властивості та якість товарів.
Завданням дисципліни є:
* формування у студентів системи спеціальних знань зі стану сучасного ринку непродовольчих товарів, їх якості та споживчої вартості, особливості виробництва та зберігання;
* формування у майбутнього фахівця глибокого логічного мислення та практичних навичок у проведенні оцінки якості непродовольчих товарів, з точки зору можливості та доцільності використання їх в товаропросуванні від виробників до споживачів.
Студенти повинні вміти аналізувати, оцінювати та формувати асортимент основних груп непродовольчих товарів, користуватися нормативними документами та стандартами, організовувати роботу із забезпечення належних умов транспортування, зберігання та реалізації непродовольчих товарів.