Предметом вивчення навчальної дисципліни «Товарознавство харчових продуктів» є показники якості та методи їх визначення, закономірності появи дефектів та хвороб харчових продуктів, специфічних для кожної групи товарів, а також способи їх усунення, методи зберігання транспортування харчових продуктів.
Основною метою дисципліни «Товарознавство харчових продуктів» є вивчення студентами основних складових, що формують властивості та якість товарів продовольчої групи.
Завданням дисципліни є:
* формування у студентів системи спеціальних знань зі стану сучасного ринку продовольчих товарів, їх якості та споживчої вартості, особливості виробництва, транспортування та зберігання;
* формування у майбутнього фахівця глибокого логічного мислення та практичних навичок у проведенні оцінки якості харчових продуктів, з точки зору можливості та доцільності використання їх в товаропросуванні від виробників до споживачів.
Студенти мають вміти аналізувати, оцінювати та формувати асортимент основних груп продовольчих товарів, користуватися нормативними документами та стандартами, організовувати роботу із забезпечення належних умов транспортування, зберігання та реалізації харчових продуктів.