Ресторанний бізнес є одним із найприбутковіших у світі. Формування високоефективного національного ресторанного господарства відіграє важливу роль у туристичній індустрії за обсягом матеріальних, фінансових ресурсів, забезпеченістю трудовим потенціалом і загальним обсягом доходів у туристичному бізнесі. Створення стабільної клієнтської бази, пошук та створення нових шляхів розвитку організації ресторанного бізнесу, постійне оновлення концепції закладів з урахуванням динамічного ринку туристичних послуг в умовах політичної й економічної нестабільності та недостатньої кількості інвестиційних коштів є перспективними напрямами для розвитку економіки країни загалом. Можна зазначити, що розвиток ресторанної справи в Україні знаходиться на стадії зародження. Але ця галузь є перспективною.
Метою вивчення дисципліни є формування у студентів системи знань стосовно принципів організації роботи закладів ресторанного господарства, а також здатності виконувати планувальні, організаційні та управлінські функції в процесі діяльності закладів галузі.
Завдання вивчення дисципліни:
* організовувати діяльність щодо надання основних видів послуг у сфері ресторанного бізнесу.
* оволодіння термінологією та методологією організації роботи, виробництва та обслуговування в сфері готельно-ресторанного господарства;
* набуття здатності виконувати планувальні, організаційні та управлінські функції в процесі діяльності закладів галузі; раціонально організовувати працю;
* розв’язувати проблемні ситуації в процесі обслуговування споживачів у закладах ресторанного господарства.
Даний курс складається із системи тем, тестового контролю, питань для підсумкового контролю, тощо.
Перед початком вивчення тем дисципліни рекомендуємо ознайомитися з розділом «Рекомендації слухачу».
Бажаємо успіху у вивченні дисципліни «Організація ресторанного господарства»!