Хмельницький нацiональний унiверситет 
 Моніторинг довкілля
Лабораторна робота: Визначення фізичних показників якості природних вод
Колбу відкриваємо і визначаємо характер та інтенсивність запаху.

Характер смаку визначаємо за відповідною ознакою (болотний, землистий, гнилісний, рибний, ароматичний тощо). Інтенсивність запаху води оцінюємо за п’ятибальною шкалою (табл. 1).

Таблиця 1. Інтенсивність запаху води

Запах (смак)ІнтенсивністьОцінка в балах
ВідсутнійНе відчувається0
Дуже слабкийВідчувається при дослідженні1
СлабкийВідчувається споживачем, якщо на нього звернути увагу2
ПомітнийЛегко відчувається споживачем3
СильнийВода непридатна для пиття4
Дуже сильнийВода непридатна для пиття5
Продовжити виконання лабораторної роботи